Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Vil gi 100.000 kr til bygda
Butikk. Foto.
GARANTI: Vidar Finsådal lover å gi tilbake til bygda hvis finslendingene støtter opp om lokalbutikken.

Vil gi 100.000 kr til bygda

29. desember 2016

Lokalbutikken på Finsland gjør sitt for å sikre ei livskraftig bygd. Kjøpmann Vidar Finsådal lover å gi 100.000 kr tilbake til gode formål i bygda, dersom omsetningen øker med 6 prosent i 2017. Samtidig fortsetter han med halv pris på barnemat – og dobler prisen på prevensjon.

Julaften la Joker Finsland i Vest-Agder ut en spesiell julehilsen og garanti på butikkens Facebook-side. Butikken lover rett og slett å dele overskuddet fra butikkdriften med bygdefolket. Men forutsetningen er at butikken greier å nå en målsetting om 6 prosent vekst i 2017.

Handelsanalyser viser at folket på Finsland handler dagligvarer for 28 millioner kroner årlig. Nærbutikken på Finsland har en årsomsetning på 16,2 millioner kroner. 6 prosent vekst tilsvarer en ekstra omsetning på knapt en million kroner.

– Det høres kanskje mye ut, men utgjør faktisk bare 10 kr pr. hustand for hver dag butikken har åpent, skriver butikken på sin Facebook-side.

Vil utvikle bygda

Kjøpmann Vidar Finsådal er opptatt av bygdeutvikling. Lokalbutikken blir aldri størst, men den vil alltid være nærmest og være en av aktørene som vil satse på å utvikle Finsland videre.

– Vi ser at dyktige og kreative konkurrenter skjerper kampen om kundene. Vi blir inspirerte til å ta opp kampen og møte en offensiv konkurranse fra grønne Kiwi-menn, blå Rema-folk og gule Prix-damer.

Det er mange bygder som opplever fraflytting og sake mister primærfunksjoner i et bygdesamfunn som skole, barnehage og butikk. Dit skal ikke vi, så vi dobler derfor prisen på prevensjon og fortsetter med barnemat til 50 prosent i hele 2017, skriver Finsådal.

Mat og drivstoff

Joker Finsådal er lokalisert i Songdalen kommune og tilbyr både dagligvarer, drivstoff, varmmat og catering. Butikken har nylig fått støtte fra Merkur til utbygging av drivstoffanlegget. I butikken er det medisinutsalg der du kan hente ut reseptbelagte medisiner. Kjøkkenartikler, leketøy og sysaker er også en del av sortimentet.

Butikken har blitt drevet av familien Finsådal i mange år. Nå er det Vidar Finsådal som driver butikken, men med hjelp av hele familien. Etter å ha drevet butikk og forretninger i servicebransjen i 50 år fikk Vidars mor, Aashild Kathrine Finsådal, Kongens fortjenestemedalje i 2008. Hun er fremdeles aktiv med utkjøring av varer til kunder som har behov for det.