- Lokalkjøpt mat på julens fat!

- Handler du på din lokale butikk, kan du overraske familie og venner med noe ekstra godt i julehøytiden, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Sanner handler pølse.jpg

LOKALHANDEL: - Ta julehandelen på nærbutikken, oppfordrer kommunalminister Jan Tore Sanner, her fotografert under et besøk på Kvelibua i Lierne.

Lukten av tradisjonell julemat som ribbe og pinnekjøtt brer seg nå over landet. Men julen er også høytid for lokale spesialiteter og ulike former for tradisjonsmat.

- For å finne godsakene bør du handle på din lokale butikk. Nærbutikkene opplever økende interesse for lokalprodusert mat og drikke. Det gir resultater: Flere butikker har suksess med å ta inn lokale spesialiteter i sitt vareutvalg. Fastboende, hyttegjester og kunder koser seg med de lokale godbitene, sier statsråden i et innlegg som er sendt til flere norske medier.

Skaper levende bygder

Kommunalministeren peker på at i tillegg til å tilby det daglige brød og lokale delikatesser, er nærbutikkene også viktige for innbyggerne, som bygdas møteplass. De skaper samhold i lokalsamfunnet, og gjør bygda mer attraktiv. Mange butikkdrivere er også entreprenører som kan levere tilleggstjenester og skape annen næringsaktivitet.

Regjeringen ønsker å styrke lokalsamfunnene og lokalbutikkene som skaper levende bygder i hele landet. Dette er bakgrunnen for at Kommunal- og moderniseringsdepartementet har et eget utviklingsprogram for disse butikkene, nemlig Merkur-programmet.

Målet er å støtte entreprenører som er kreative og skaper levedyktige butikker med et ekstra tilbud til både fastboende og turister.

Bruk lokalbutikken din

- Det aller viktigste for å bevare nærbutikken er at den brukes. Derfor vil jeg oppfordre deg til å ta julehandelen på nærhandelen. Etterspør lokale spesialiteter, prøv nye produkter. 

Stikk innom en god nærbutikk når du er på reise, kanskje har de et spennende lokalt produkt? Da bidrar du til å beholde bygdas møteplass, og kan samtidig overraske familien med god mat. God julehandel – på nærbutikken! avslutter Jan Tore Sanner.