Et blomstrende landhandleri

Steinsholt Marked i Lardal har langt mer enn dagligvarer. Utenfor butikken kan du finne et helt hagesenter, med fargerike roser, stauder, busker og trær.  Inne i butikken er det hver morgen kø av kunder som lar seg friste av nystekte brød og bakervarer.

GRØNN BUTIKK: Slik ser det ut utenfor Steinsholt Marked en vanlig sommerdag. Foto: Sissel Karin Hals.

Butikken har i flere år spesialisert seg på salg av boller, bagetter, brød og hjemmelagede kaker.  Da Merkur besøkte butikken i sommer, var det et rush av kunder foran den fristende glassdisken med bakervarer.

Wenche Bye og Kenneth Knudsen hadde full jobb med å passe bakerovnen og servere ferske varer til kundene. Mange i lokalmiljøet har for vane å stikke innom nærbutikken på vei til skole eller arbeid. Butikken har også avtale om å levere frokost til to lokale bedrifter.

Steinsholt Marked er ikke tilsluttet noen av de store butikk-kjedene. De er svært opptatt av å selge lokale matvarer fra Vestfold. Her kan du få alt fra speka og røykt elghjerte til fargerike grønsaker fra lokale produsenter. En av plakatene i butikken reklamerer med «økologisk kastrat-kjøtt».

Wenche Bye har tidligere drevet med blomsterbutikk. Da hun gikk i driften, tok hun blomster-interessen med seg. Dermed fikk lokalbutikken enda et bein å stå på.

Butikken har blitt utropt som «bondevenn» av Norges Bondelag, for god markedsføring av lokale matvarer og rollen som kulturskaper i bygda. Nærbutikken er et samlingspunkt for bygda og den tilbyr også hjemkjøring av varer til eldre.

Butikken ved Numedalslågen omtaler seg selv som et landhandleri. I tillegg til blomster og lokalmat kan kundene få kjøpt både klær, fiskeutstyr, sagkjedeolje og mye annet som lokalsamfunnet kan ha bruk for.

FACEBOOK: Følg Steinsholt marked på Facebook

Steinsholt Marked fikk i fjor støtte fra Merkur-programmet til fornying av kjøl og frys og oppgradering av det elektriske anlegget. De fikk også god hjelp av Merkur til å bli tippe-kommisjonær. Nå har det fått tilsagn om støtte til etablering av ladestasjon for elbil og bygging av gjeste-WC.