Årets butikk i Troms og Finnmark

Matkroken Vengsøy i Tromsø har blitt Årets nærbutikk i Troms og Finnmark. Kjøpmennene May Britt Lind og Aurimas Viltrakis fikk hedersprisen overlevert på Merkur-konferansen i Tromsø tirsdag.

PRISVINNERE: Aurimas Viltrakis (t.v.) og May Britt Lind (t.h.) tok imot prisen av daglig leder i Merkur-programmet, Helge Schei.

Prisvinnerne holder til på Vengsøya i Tromsø kommune. Øya har ca. 100 innbyggere.

- Årets vinner er en butikk som viser at hardt arbeid og tilpasning gjør at selv små butikker kan lykkes i å øke sin omsetning i dagens harde konkurranse, sier juryen i sin begrunnelse for tildelingen.

Bygdas samlingsplass

Den lille butikken har bitt seg fast og tatt opp konkurransen med hypermoderne butikker.  Driverne har pusset opp lokalet og fått en trivelig butikk. Vareutvalget er tilpasset kundene og de har lykkes med å øke omsetningen gradvis.

- For driverne er ikke høye lønninger det viktigste, men å bevare sitt lokalsamfunn. Driften av butikken er således en livstil hvor det legges ned mange timer, sier juryen videre.

Butikken har en levende kaffekrok som er bygdas samlingsplass. Butikken er også viktig for hyttefolk og båtfolk som i stor grad benytter seg av butikken. Bedriften har de siste årene drevet med et lite overskudd og er en samfunnsutvikler i sitt lille lokalsamfunn.

Hilsen fra Sanner

Prisvinnerne fikk hilsen fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, som berømmet May Britt Lind og Aurimas Viltrakis for innsatsen:

- Nasjonale myndigheter er helt avhengige av slike ildsjeler som dere to. Gode butikkdrivere som dere hviler ikke lenge på laurbær, dere er i utvikling, tar grep og finner gode løsninger for butikken og for lokalsamfunnet.

- Det er et hovedmål i distriktspolitikken å styrke tilgangen på tjenester for befolkningen i områder med få innbyggere og små markeder. Når det gjelder grunnleggende tjenester, slik som dagligvarehandel, er Merkur vårt viktigste virkemiddel for å lykkes, sier kommunalministeren.