Sanner lovpriser lokalbutikken

Kommunalminister Jan Tore Sanner lovpriste de små butikkene i distrikts-Norge da han besøkte Kvelibua i Lierne i går.  – Merkur-butikkene fungerer godt. Støtten vi gir til dem, er noe av det viktigste vi gjør for distriktene, sa statsråden.

HANDLE LOKALT: Statsråd Jan Tore Sanner kjøpte meg seg lokalprodusert spekepølse under besøket på Kvelibua. T.v. kjøpmann Roland Aagård.  Foto: KMD

Statsråden fortalte at han hadde besøkt flere distriktsbutikker under sine reiser rundt om i Norge. Han opplevde at Merkur-programmet var et utviklingsprogram som betydde mye for mange.

- Kjøpmennene skaper arbeidsplasser og gjør det mulig for folk i distriktene å få tak i dagligvarer. Men butikkene er også viktige møteplasser. Vi trenger alle en sosial møteplass for å trives, sier Jan Tore Sanner.

- De er dyktige folk som driver disse butikkene, og de har en gründer-mentalitet, legger han til. 

Handlet spekepølse

Kommunalministeren ville gjerne legge reiseruta innom en lokalbutikk da han besøkte Nord-Trøndelag i forbindelse med oppstarten på et omfattende omstillingsprosjekt som Lierne kommune har fått statlige midler til.

Statsråden fikk servert kortreist mat fra Li-verten i kafélokalet i tilknytning til Kvelibua. Han fikk også med seg et par lusser eller vadmelssko som kjøpmann Roland Aagård produserer og selger i et eget lokale i tilknytning til butikken.

LOKAL HUSFLID: Kommunalministeren fikk med seg eit par lokalproduserte lusser eller vadmelssko fra butikkens husflid-avdeling. Foto: KMD

Jan Tore Sanner benyttet også anledningen til å markere den landsomfattende Handle lokalt-kampanjen 31.oktober ved å handle med seg lokalprodusert spekepølse i butikken.

God hjelp av Merkur

Kjøpmann Roland Aagård sier at støtte og oppfølging fra Merkur har vært til svært god hjelp for Kvelibua. Butikken har blant annet deltatt i pilot-prosjektet «Butikken som sosial arena» og fått etablert en liten kafé-avdeling som har blitt bygdas samlingspunkt.

LES OGSÅ: Roland Aagård – kjøpmann og populær skuespiller

Styreleder for Merkur-programmet, Inge Ryan, deltok også på butikk-besøket. Han fortalte at mange fryktet at distrikts-butikkene skulle få mindre penger da de borgerlige overtok Kommunaldepartementet for to år siden. Men det har ikke skjedd. Tvert imot har Merkur-programmet nå politisk støtte fra hele Stortinget.

- Vi er glad i mat i Høyre også, repliserte Jan Tore Sanner under besøket på Kvelibua.