Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Merkur-butikk har Årets Gjestehavn
To perosonar og bregne. Foto.
TIL TOPPS: Anita og Kjetil har grunn til å juble over kåringen som Årets Gjestehavn. Foto: Båtmagasinet

Merkur-butikk har Årets Gjestehavn

7. november 2014

Båtfolket har talt: Skartveit Gjestehavn vant overlegent konkurransen om å bli Årets Gjestehavn 2014. Dermed kan Kjetil og Anita Ørnes på Skartveit heise flagget som viser at de har landets mest populære gjestehavn, melder Båtmagasinet.

Merkur-butikken på Halsnøy er mye mer enn en dagligvarebutikk. I flere år har butikken på Finnøy i Rogaland konkurrert om å ha landets beste gjestehavn. Nå har de endelig gått til topps.

Skartveit Gjestehavn fikk hele 58,49 prosent av stemmene mellom Båtmagasinets lesere. På andre plass i denne konkurransen kom Stavern, mens Jondal i Hordaland stakk av med tredjeplassen.

Kjøper flaggstang

-Nå må jeg ut og kjøpe flaggstang!, er den første reaksjonen fra Anita Ørnes.

-Vi har blitt spurt mange ganger om hvorfor vi ikke har flaggstang, og da har jeg sagt at den kommer ikke opp før vi blir kåret til Årets gjestehavn. Men nå blir det flaggstang og flagget går til topps til våren, sier Anita til Båtmagasinet.

Joker Skartveit.jpg
NR1 I NORGE: Slik ser landets beste gjestehavn ut, en vakker sommerdag i Finnøy.

Stadig mer populær

Anita og ektemannen Kjetil driver både Joker-butikken, gjestehavna og kaféen på Skartveit. Anita på heltid, mens ektemannen trår til på fritiden. De har et høyt ambisjonsnivå og tilbyr svært gode fasiliteter for båtfolket. Butikken har flere ganger fått investeringsstøtte gjennom Merkur-programmet.

– Vi har bak oss en fantastisk sesong med veldig mye besøk. Det har vært fullt av folk i kaféen, i butikken og på badestranda. Vi merker at pågangen blir større og større for hvert år, og særlig har vi registrert at folk fra Hordaland og nordover har hørt om oss og tar turen innom, forteller Anita.