Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Jan Tore Sanner: – Bruk nærbutikken din!
person på talerstol. Foto.
SAMSPILL: - En positiv utvikling for lokalbutikken er samtidig positivt for bygda og folka som handler der, sier kommunalminister Jan Tore Sanner.

Jan Tore Sanner: – Bruk nærbutikken din!

31. oktober 2014

– Jeg vil oppfordre kunder om å bruke nærbutikken sin. Dess mer butikken blir brukt, dess bedre blir den, sier kommunalminister Jan Tore Sanner i forbindelse med den landsomfattende «Handle lokalt-kampanjen».

Kommunalministeren peker på at nærbutikker er viktige for å skape gode lokalsamfunn og vekst og verdiskapning i hele landet.

– Lokalbutikken er ofte mer enn en butikk. Det er der folk treffes, og kanskje har den mer å by på enn melk og brød, sier statsråden som har det politiske ansvaret for norsk distriktspolitikk – inkludert Merkur-programmet.

Kreative kjøpmenn

Kommunalministeren er opptatt av vekst og utvikling. Han registrerer med glede at mange distriktskjøpmenn som deltar i Merkur-programmet, er entreprenører.

– Jeg ser at mange distriktskjøpmenn forvalter en arv med lange tradisjoner. Samtidig er de kreative og nyskapende, nettopp for å kunne sikre videre drift i butikken, se nye løsninger og etablere nye tjenester eller næringsaktivitet som gir lønnsom drift i årene framover, sier han.

– Merkur-programmet hjelper distriktskjøpmenn, i deres leting etter andre tjenester og funksjoner som kan være med på å utvide tjenestetilbudet.  Det gir dagligvarebutikken flere bein å stå på, samtidig får kundene et bedre tjenestetilbud. Det som er positivt for butikken er samtidig positivt for bygda og folka som handler der. Det er noe av essensen i de gode resultatene som Merkur gir, legger han til.

Lojale kunder

Denne tosidigheten fordrer også en lojalitet og engasjement fra kundene. Butikken kan være en viktig krumtapp for gode varer, gode sosiale møteplasser, og en arena for nyskaping. Det krever at kundene bruker butikken året gjennom.

– Derfor vil jeg bruke denne anledningen, i forbindelse med kampanjedagen for å handle lokalt den 1. november, til å oppfordre kunder til å bruke nærbutikken sin. Dess mer butikken blir brukt, dess bedre blir den. Møt opp, still krav, kom med forslag til forbedringer! Samspillet mellom butikken og de som bor og besøker lokalsamfunnene landet rundt er viktig, slutter kommunalminister Jan Tore Sanner i sin appell.