Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Forfattere støtter «Handle lokalt»-kampanjen
3 personer framfor bokhandel. Foto.
FÅR ROS: Bokhandler Siri Strømmevold får sterk støtte fra forfatterne Jon Ole Hokstad og Jan Kåre Moan.  Foto: Østlendingen

Forfattere støtter «Handle lokalt»-kampanjen

28. oktober 2014

Lørdag formiddag entrer fire lokale forfattere Tynset bokhandel for å gjøre stas på butikken og fortelle alle tynsetinger hvor viktig det er å handle lokalt. Til og med ordføreren har de fått med seg på aksjonsdagen.

Forfatter Jan Kåre Moan reagerte spontant da han leste i Østlendingen at bokhandelen på Tynset skulle ha en punktmarkering for lokal handel, i samarbeid med Merkur-programmet. Nå stiller han opp i den lokale bokhandelen sammen med forfatterne Jon Ole Hokstad, Gunvor Andbo Nygaard og Karin Tørklep Sletten.

­- Tynset bokhandel er gull verdt for oss som utgir lokale bøker. Bokhandelen stiller alltid opp for oss, og slik gir bokhandler Siri Strømmevold oss en unik mulighet til å skrive fra lokal-samfunnet, sier Jan Kåre Moan til avisa Østlendingen.

– Lokale bøker skaper identitet og tilhørighet, legger han til og får støtte fra kollega Jon Ole Hokstad.

Lørdag vil Jon Ole Hokstad ønske folk velkommen til bokhandelen. Deretter skal ordfører Bersvend Salbu snakke om Merkur-programmet og viktigheten av å handle lokalt og bruke nærbutikkene.

Bokhandler Siri Strømmevold er rørt over forfatternes tiltak og rosen hun får. Lørdag lover hun kake og kaffe til alle som stikker innom.

Nærmere 240 butikker over hele landet deltar i «Handle lokalt – velg nærbutikken»-kampanjen som Merkur organiserer. De aller fleste av butikkene er dagligvarebutikker i små bygder, men også flere bokhandlere på mindre tettsteder har valgt å delta i årets kampanje.