Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Endelig bensin i fjellbygda
4 personer framfor bensinpumpe. Foto.
SNORKLIPP: Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug fikk æren av å åpne det nye drivstoffanlegget på Vingelen i Østerdalen. Foto: Merkur

Endelig bensin i fjellbygda

21. oktober 2014

Drivstofftilgang er en viktig del for å kunne opprettholde et levende bygdesamfunn. I fjellbygda Vingelen i Tolga har de endelig fått nye drivstoffpumper ved nærbutikken, etter to år uten bensinstasjon. Anlegget har blitt til som et resultat av 700 dugnadstimer og god støtte fra Merkur-programmet.

– Ei bygd uten drivstoff? Det hadde ført til en stor handelslekkasje, sier et av medlemmene i prosjektgruppen som har fått på plass det nye anlegget, Torfinn Røe, til lokalavisa Arbeidets Rett.

Med ei mil til Tolga og et par mil til Tynset, har det vært langt å reise for å fylle opp tanken.

Eget drivstoff-selskap

Det nye drivstoffanlegget er etablert som et eget selskap, Østate Diesel AS, men er plassert like ved nærbutikken. Anlegget har kostet 1,1 mill. kr, og av dette har Merkur gått inn med 500.000 kr i investeringsstøtte.

– Uten Merkur-programmet hadde det ikke vært mulig å få til dette. I tillegg til det også blitt lagt ned mye dugnad, og Coop Oppdal har tatt på seg å ta strømregningen for all fremtid. Vi har også fått økonomisk støtte fra Vingelen Sameie. Alt dette er viktig for å kunne holde drivstoffprisen nede på et konkurransedyktig nivå, sier Embret Rønning i prosjektgruppa til avisa.

Takk fra ordføreren

Tolgaordfører Ragnhild Aashaug var hentet inn som snorklipper på den store dagen. Formannskapet og bygdefolk var også med på markeringen.

Ordføreren kunne godt forstå at Vingelen hadde fått støtte til drivstoff-prosjektet:

– Attraktive lokalsamfunn har attraktive folk. At Vingelen ble Nasjonal landsby i 2008, har ført med seg mye positivt. Dette drivstoffanlegget er en liten del av en stor helhet her i Vingelen. Jeg vil takke Merkur-prosjektet for støtten de har gitt, sa hun under åpningen.