Beste nærbutikk på indre Østlandet

Nærbutikken Elgå i Engerdal er kåret til beste nærbutikk på indre Østlandet. – Dette er en svært veldrevet butikk med godt varetrykk og godt utvalg av lokal mat, sier juryen i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

GLAD PRISVINNER: Per Arne Røsten fikk butikk-prisen overrekt av fagdirektør Judith Kortgård fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. T.v. Merkur-konsulent Vigdis M. Næsseth. T.h. daglig leder i Merkur-programmet, Helge Schei.

Kjøpmann Per Arne Røsten fikk hedersprisen overrekt på en samling for distriktsbutikker på Biri tirsdag kveld. Det var fagdirektør Judith Kortgård i Kommunal- og moderniseringsdepartementet som stod for overrekkelsen.

Nærbutikken Elgå ved Femunden er en virkelig utkantbutikk, med 35 km til nærmeste dagligvarebutikk.

Veldrevet butikk

- Kjøpmannen viderefører familieforetaket på en god måte. Han er opptatt av sin rolle som kjøpmann og har en markant posisjon i sitt lokalmiljø, går det fram av juryens begrunnelse.

Butikken på Elgå har blitt jevnlig utvidet og oppgradert, og fremstår i dag som en butikk med stort dagligvaresortiment til å være en utkantbutikk. Det er en god og veldrevet butikk med godt varetrykk, inkludert et godt utvalg av lokal mat.

Kjøpmann Per Arne Røsten har en god dialog med kommunen, og jobber langsiktig for å utvikle butikken. Utkantbutikken har flere ganger fått støtte til investeringer gjennom Merkur-programmet, både til drivstoffanlegg og til selve butikken.

Satser på hyttefolk

Butikken har satset mye på hyttefolk og feriegjester, i tillegg til lokalbefolkningen. Hver vinter blir det kjørt inn 100 kasser med matvarer og annen proviant til fiskebuer og hytter i Femundsmarka. Dette er forsyninger som skal brukes av fiskere og turfolk som skal vandre i nasjonalparken til sommeren.

LES OGSÅ: - Hyttefolk og nærbutikk trenger hverandre

Nærbutikken Elgå tilbyr fiskeutstyr, fiske- og jaktkort, medisinutsalg, bensin, diesel og tipping i tillegg til dagligvarer. Ulike typer tilleggstjenester står for mer enn en firedel av omsetningen på 5,5 mill. kr.

Merkur er et statlig program for utvikling av dagligvarebutikker i distrikts-Norge. Hvert år blir det delt ut en pris til den butikken som har hatt den beste utviklingen når det gjelder butikkvalitet, tilleggstjenester, økonomi og funksjonen som servicesenter og møteplass for bygda.