Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Jørgen Sannan – «ingen ainnan»
To personer med diplom. Foto.
GLAD PRISVINNER: - Å delta i Merkur-programmet har gitt meg mye, sa kjøpmann Jørgen Sannan da han mottok prisen av styreleder Inge Ryan.

Jørgen Sannan – «ingen ainnan»

18. mars 2014

Joker Hasselvika er kåret til Merkurs beste nærbutikk i Midt-Norge. Jørgen Sannan er femte generasjons kjøpmann som driver dagligvarebutikk i Rissa kommune i Sør-Trøndelag. Kjøpmannen får prisen både for kvaliteteten på butikken og for sitt store engasjement for bygda.

– Jørgen Sannan strekker seg langt for sine kunder og sambygdinger.  Han er alltid positiv og butikken har en høy service-faktor. Jørgen Sannan setter sitt preg på både butikken og bygda, blir det sagt i juryens begrunnelse.

Prisen ble delt ut av styreleder Inge Ryan i Merkur-programmet på en samling for 30 distriktskjøpmenn i Trondheim tirsdag kveld.

– Det er en stor ære å få denne prisen. Det har også vært en stor glede å delta i Merkur-programmet, sa Jørgen Sannan da han mottok prisen.

Allsidig service-tilbud

Det er en butikk med lange tradisjoner som nå blir hedret. Jørgen Sannans tippoldemor startet landhandel i Hasselvika i 1878. 135 år senere er butikken fortsatt i full drift.

Dagens kjøpmann har drevet drevet butikken i 15 år, og har hatt omsetningsøkning i samtlige år.  Butikken ligger flott til ved sjøen i Hasselvika, med kai og småbåthavn like i nærheten.

– Butikken er alltid innbydende, lett å finne fram i, god orden, rent og ryddig. Og det er smilende og hyggelig betjening som møter deg når du kommer inn.  I fruktavdelingen er det alltid smaksprøver på plass, går det fram av juryens vurdering.

Butikken har Post i butikk, Norsk Tipping, salg av drivstoff, medisinutsalg, rensing av tøy, glass-skjæring, bakeoff og kaffikrok for kundene.  Drivstoffanlegget er nylig oppgradert med støtte fra Merkur.

Bygdas møteplass

Butikken i Hasselvika vant i 2013 Joker-kjedens konkurranse om «den beste sosiale møteplassen». Det ble lagt vekt på den trivelige kaffikroken med gratis kaffe og småkaker. Dette er bygdas mest populære samlingsplass.

Jørgen Sannan har vært initiativtaker til å anlegge skøytebane like ved butikken på vinters tid.  Det er også en populær samlingsplass for store og små.  Det hender til og med at kjøpmannen kommer ut med varm kakao til ivrige isprinsene og isprinsesser.

Lørdag før første advent er det tenning av juletreet foran butikken.  Dette har pågått i 15 år og har blitt en attraktiv tradisjon.  Først på dagen er det julemarked hos lokale kunsthåndtverkere, deretter går det fakkeltog til butikken, hvor Jørgen har sin årlige «bruskassetale» til folket!  Skolekorpset spiller, og det er gang rundt juletreet.  Etterpå er det gratis gløgg, brus og julekaker inne i butikken.

Julaften arrangeres det enten korpskonsert eller korkonsert inne i butikken. Dette gir bygda den rette julestemningen.

Engasjert i bygda

Jørgen Sannan har et stort samfunnsengasjement.  Hasselvika har vært mye bygd opp rundt Hysnes Kystfort som var et tjenestested for vernepliktige i kystforsvaret.  Dette ble for en del år siden lagt ned, og i den forbindelse var Jørgen meget aktiv for å bevare kystfortet.

Bevaring av skolen i Hasselvika er et annet prosjekt Jørgen har engasjert seg aktivt i.  Etter stadige trusler om nedleggelse går det nå imot at skolen på Hasselvika skal bestå (1-7 klasse) – til stor lettelse for folk i bygda.