Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Nordlands beste nærbutikk
To personer som håndhilser. Foto.
GLAD VINNER: Kjøpmann Halvard Mikalsen fikk overlevert prisen av styreleder Inge Ryan (t.h.).

Nordlands beste nærbutikk

20. januar 2014

Løkta Kolonial på Dønna var Nordlands beste Merkur-butikk i 2013. Kjøpmann Halvard Mikalsen tok imot prisen på regionkonferansen  i Bodø mandag kveld.

Prisvinneren overtok butikken  i 2004, for 10 år siden. Da hadde butikken vært stengt i et halvt år, etter at forrige eier ga seg etter 3,5 års drift. Ved overtakelsen var  omsetningen på 2,4 mill. kr. Ti år senere  er omsetningen nesten fordoblet og ligger nå på 4,5 mill. kr.

– I løpet av de ti årene butikken har vært i drift, har den vært i konstant utvikling. Butikken har befestet seg som en viktig institusjon, møteplass og samlingssted for lokalbefolkningen, heter det i begrunnelsen for prisen som ble utdelt at styreleder Inge Ryan i Merkur.

Slush og drivstoff

Hallvard Mikalsen på Løkta får ros for å være løsningsorientert. Han ser muligheter og er også serviceorientert langt over hva som en kan forvente. Butikken har et godt utvalg av dagligvarer. Her kan du både få slush til ungene, handle materialer, få levert tippekupongen og slå av en prat  med kjenninger i kaffekroken. Selvfølgelig får en tak i diverse apotekvarer, og like selvfølgelig kan en få bestille og levert varer hjem, om det er ønskelig.

Som ikke det er nok, i fjor investerte årets prisvinner i et nytt, mobilt drivstoffanlegg. Det betyr at øyas befolkning nå trygt kan fylle tanken med bensin eller diesel etter eget ønske.

Utenfor butikken er det benker og sitteplasser til mange. Der samles folk til minst et sommer-arrangement med grilling og sosialt samvær.

Aktiv i lokalsamfunnet

– Årets prisvinner involverer seg i lokalsamfunnet, er aktiv i komiteer og arrangement. Han støtter opp om gode tiltak og er en ressurs på veldig mange måter.

Årets prisvinner kan alt.  Vi snakker om en kjøpmann, regnskapsfører, bonde, snekker –  og kokk. Og med alle disse talentene er det ikke tilfeldig at han i fjor åpnet kafeen St. Halvard som ligger i til knytning til butikken, sa styreleder Inge Ryan da han delte ut prisen.

St. Halvard er blitt enda et samlingspunkt for bygdas befolkning. Nå har bygda tilbud i kaffekroken på dagtid og kan få servert middag på ettermiddag eller kveldstid.

Kjøpmannen på Løkta fikk også en hilsen fra Dønna kommune, representert ved varaordfører John-Erik S. Johansen. Han understreket at en dagligvarebutikk er en forutsetning for en livskraftig bygd.