ICA og Bokhandlerforeningen inn i Merkur-styret

Kjedesjef Øyvind Dahl i ICA og direktør Trine Stensen i Bokhandlerforeningen får plass i styret for Merkur-programmet. Det er første gang at bokhandel blir representert i programstyret.

Øyvind Dahl og Trine Stensen.jpg

NYE FJES: Øyvind Dahl og Trine Stensen blir nye medlemmer i Merkur-styret. De får sitt første styremøte 15.februar.

Det statlige kompetanse-programmet for distriktsbutikker har hatt et eget program for bokhandler, Merkur Bok, siden 2008. Men fram til nå har bransjen likevel ikke vært representert i programstyret.

Både Bokhandlerforeningen og ICA har hatt et sterkt ønske om å komme inn i Merkur-styret. Kommunal- og regionaldepartementet har valgt å utvide tallet på styremedlemmer fra sju til åtte for å gi plass til begge de to nye representantene.

Øyvind Dahl erstatter strategidirektør Nina Skramstad fra Coop Norge, som nå går ut av styret. Markedsleder Frode Kristensen i Matmerk har fått lov til å holde fram i styret, for en ny to års periode. De andre styremedlemmene ble oppnevnt i 2012 og vil sitte ut 2013.

Profesjonell coach

Trine Stensen er fra Lier i Buskerud og har siden høsten 2011 vært administrerende direktør i Bokhandlerforeningen. Hun kom da fra jobben som avdelingsleder i Norsk Idrettsmedisinsk Institutt/ Hjelp 24. Tidligere har hun blant annet jobbet med barne- og ungdomsarbeid og rus-spørsmål.

Lederen for landets 650 bokhandlere har også mange års erfaring med coaching av ledere innen næringslivet og innen idrett og helse. Hun er utdannet som profesjonell coach, tilknyttet Coachhuset i Oslo.

Matkroken-sjef

Øyvind Dahl kommer fra Sørum og er ny kjedesjef i Ica Norge. Han er tidligere kjøpmann (Rimi og Ica) og leder av kjøpmannsforeningen NIF. Nå har han fått ansvaret for å rulle ut det nye konseptet for Matkroken, som i løpet av sommeren vil bestå av 200 butikker med en samlet omsetning på to milliarder kroner.

Kjedesjefen er ellers kjent for å ha vært en av landets beste langdistanseløpere. Han representerte Norge på mange baneløp, og mange hel- og halvmaratoner over hele verden før han la opp i 1985.  

Her er styret

Programstyret for Merkur vil etter dette ha følgende sammensetning: Inge Ryan (leder), Fylkesmann i Nord-Trøndelag, Bjørnar Sellevold, Andøy kommune, Ingunn Laumann, Dønna kommune, Kjell Arne Bjerklund, Norgesgruppen, Sylvi Berg Holene, Telemark fylkeskommune, Frode Kristensen, Matmerk, Trine Stensen, Bokhandlerforeningen, og Øyvind Dahl, ICA Norge. I tillegg møter Judith Kortgård fra Kommunal- og regionaldepartementet som observatør i styret.

Styret for Merkur-programmet har det overordnede ansvaret for driften av Merkur, både når det gjelder strategisk arbeid og forvaltning av ordningene med investeringsstøtte.