Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Beste nærbutikk i Troms og Finnmark
To personar med blomst og diplom. Foto.
Kjøpmann Monica Hammer fra Nærbutikken Lundenes har fått pris for beste nærbutikk i nord. Prisen ble delt ut av styreleder Inge Ryan i Merkur-programmet.

Beste nærbutikk i Troms og Finnmark

20. februar 2013

Nærbutikken Lundenes på Grytøya i Troms har blitt Årets butikk i Troms og Finnmark. Prisen ble delt ut på regionkonferansen i Tromsø  der 40 kjøpmenn fra de to fylkene er samlet.

– Årets vinner er en butikk som har utviklet seg til å bli en samfunnsbygger i sitt nærområde, sier juryen som har vurdert distriktsbutikkene i de to nordligste fylkene.

– Dette var en stor ære. Jeg blir veldig ydmyk når jeg tar imot en slik pris framfor en slik forsamling av dyktige kjøpmenn, sa Monica Hammer da hun tok i mot prisen.

Eneste butikk

– Årets butikk er en butikk som gradvis har utviklet seg til å bli den butikk den er i dag, med et tilpasset vareutvalg forsine kunder og en gradvis modernisering av lokaliteter. I dag fremstår butikken som moderne i sin størrelsesorden og er høyt verdsatt av bygdas befolkning, heter det videre.

Nærbutikken Lundenes er eneste butikk på Grytøya. Butikken ligger sentralt på Lundenes, ved skole, barnehage, kirke og museum. Her har vært butikkdrift siden 1896. Kjøpmann Monica Hammer og medarbeider Bjørg T. Fredriksen har drevet butikken siden 2007.

Butikken tror på god, gammeldags service. Her treffer du kjøpmannen likeså gjerne i blant hyllene med varer som bak kassen. Vareutvalget er tilpasset lokalsamfunnet med varer fra lokale leverandører og produsenter.

Sosial møteplass

Butikken er aktiv og offensiv og har skapt en sosial møteplass for bygda gjennom en ny fin kaffikrok, med utsikt over småbåthavnen. Under butikkens jevnlige aktiviteter møter bygdefolket opp – spesielt mandager når butikken har temakveld. Disse aktivitetene styrker bygdas samhold og identitet i en bygd som har opplevd å være uten butikk i en periode.

Nærbutikken har også blitt en møteplass på sosiale medier og er tilgjengelig på blant annet på Facebook.

Prisen for beste nærbutikk blir delt ut hvert år av Merkur-programmet, som er Kommunaldepartementets program for å utvikle og styrke nærbutikker i distrikta.