Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Økte omsetningen med 30 prosent
To personer utanfor butikk. Foto.
POPULÆR BUTIKK: Joker Ryfoss kan glede seg over flere kunder og økende omsetning, etter at et ungt par fikk overta driften. Foto: NRK Hedmark og Oppland

Økte omsetningen med 30 prosent

17. september 2012

Et ungt samboerpar i Vang i Valdres har valgt å satse på distriktsbutikken. Resultatet har blitt økende omsetning og fornøyde
kunder.

På tross av advarsler og dystre fremtidsutsikter valgte samboerparet Monica Litangen og Tom Kjetil Tørstad å ta over Joker Ryfoss.

Butikken her var nedleggingstruet fordi man mente at det ikke var penger å tjene. Men paret valgte å ta en sjanse, og klarte i løpet av det første året å øke omsetningen med 30 prosent.

– Det er sårbart. Vi trenger alle våre kunder. Mister vi tre kunder her, er det kritisk, sier Monica Litangen til NRK Hedmark og Oppland

Hardt arbeid

Nøkkelen til suksess mener de er hardt arbeid, og sørge for å ha de varene folk trenger. Noe av det første de gjorde, var å skaffe flere varer. De satser også på tilleggstjenester som gjør at folk velger å bruke butikken. En dag i uka kjører de varer hjem til folk, og dette er noe de håper de kan gjøre med av i fremtida.

– Det er mange som ikke har bil, og de må jo ha mat de også, sier Tørstad i tv-reportasjen.

Menneskelige ressurser

Det handler om menneskelige ressurser og entreprenørskap, sier Vigdis Myhre Næsseth, som er bedriftsrådgiver i Merkur-programmet. Hennes oppgave er å hjelpe folk som vil drive butikk i utkantstrøk.

Hun tror at folk som vil drive butikk, må satse på lønnsomme tilleggstjenester hvis butikken skal overleve.

– Det handler om innehaverens vilje og innsats om butikken skal klare seg, sier Næsseth i intervjuet med NRK Hedmark og Oppland.

Monica Litangen.jpg
SÅRBARE: – Vi er sårbare for å miste kunder, sier kjøpmann Monica Litangen. Foto: Halvor Mykleby/NRK

Se tv-innslaget HER